CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder

Norges ledende institutt for tverrfaglig klimaforskning

Nyheter

Utlånsordninger kan dempe forbruk og bidra til økt deltagelse i fritidsaktiviteter

En rapport utarbeidet i forbindelse med forskningsprosjektet UPSCALE viser at utlånsordninger, med eller uten direkte tilknytning til bibliotekene, er attraktive og benyttes av en betydelig del av befolkningen.

Skog: Opptak og utslipp

Skog og arealbruk kan gi både utslipp og opptak av klimagasser. Hvordan skjer det og hva er beste måte å forvalte skogen på?

CICERO forsker på drivhusgassutslipp fra mat- og landbrukssystemet

Som en del av prosjektet NorthWesternPaths undersøker forskere ved CICERO Senter for klimaforskning hvordan endringer i matvaner, matsvinn, landbruk, jordbruk og skogbruk kan bidra til å redusere Norges drivhusgassutslipp.

Hvordan kan Norge regne med skogen for å oppfylle klimamålet?

Fremskrittspartiet hevder det er lett for Norge å nå sitt klimamål, bare vi regner skog på samme måte som EU. Hvis vi regner med hele CO2-opptaket fra skog, ville det holdt å kutte norske utslipp med 25 prosent de neste ti årene, mener FrP. Etter utspillet fra FrP har diskusjonen gått – og forvirringen økt. Vi ønsker derfor å rydde i debatten.

JUSTDECARB

JUSTDECARB aims to contribute knowledge on how climate change can be made socially just and politically robust. 

Les flere saker

Utvalgte publikasjoner

The Norwegian trekking association: conditions for its continued existence with new tourism patterns.

Hege Westskog, Tor Halfdan Aase, Iris Leikanger

Trust and Sharing in Online Environments. A Comparative Study of Different Groups of Norwegian Car Sharers

Tom Erik Julsrud, Tanu Priya Uteng

A systematic review on the association between total and cardiopulmonary mortality/morbidity or cardiovascular risk factors with long-term exposure to increased or decreased ambient temperature

Sofia Zafeiratou, Evangelia Samoli, Konstantina Dimakopoulou, Sophia Rodopoulou, Antonis Analitis, Antonio Gasparrini, Massimo Stafoggia, Francesca De' Donato, Shilpa Rao-Skirbekk, Ana Monteiro, Masna Rai, Siqi Zhang, Susanne Breitner, Kristin Aunan, Alexandra Schneider, Klea Katsouyanni

A review of dominant sustainable energy narratives

Erling Holden, Kristin Linnerud, Bente Johnsen Rygg

A catalogue of the terrestrial and marine animals of Svalbard

Pål Prestrud, Hallvard Strøm, Helle V. Goldman

 

Hva er CICERO Kommune?

I CICERO ønsker vi å utøve forskning som utgjør en reell forskjell på det lokale nivået. Vi har fokus på alle aspektene i prosessene i transformasjonen mot et lavutslippssamfunn. Vi kan bistå med kunnskap om prosesser (det vi kaller Kortreist Kvalitet) beregninger og virkemidler, kunnskap om energi/mat/bolig og kunnskap om klimafinans i kommunesektoren.