CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder

Norges ledende institutt for tverrfaglig klimaforskning

Nyheter

Lite forskning på klimaendringer i Sentral-Asia

Sentral-Asia er blant de mest sårbare regionene for klimaendringer. CICERO- og NUPI-forskere advarer nå om at mangelen på forskning på klimaendringer i området kan hindre tilpasning og føre til unødvendige lidelser og kostnader.

Omstillingskrigen

Krigen i Ukraina har utløst et stort engasjement for ren energi, samtidig er kapial og materialer i ferd med å bli mangelvare. - Alt i alt så tror jeg denne krigen vil bremse overgangen til fornybarsamfunnet, sier CICERO-forsker. 

Energieffektivt på Hadeland

Som de første grønne kommunene i Norge, har Gran, Lunner og Jevnaker mye å vise til av klimatiltak og kan blant annet gå foran som ypperlige eksempler på hvordan bioenergi kan skape lokale og nyskapende energisamfunn.

Klima og helse med CICERO, Røde kors og Folkehelseinstituttet

CICERO, Folkehelseinstituttet og Røde kors arrangerte seminar om klimaendringer og helse for politiske beslutningstagere, miljø- og helsesektoren og frivillige organisasjoner 24. mai.

CICERO og Norsk Romsenter presenterer: Satellitter og klima

Norsk Romsenter og CICERO inviterer til frokostseminar og paneldiskusjon med satellitter og klima på agendaen.

Les flere saker

Utvalgte publikasjoner

Ever Closer Union? Norges tilknytning til EUs klimaregelverk

Lars Harald Gulbrandsen, Erlend Andre Tveiten Hermansen

A void in Central Asia research: climate change

Roman Vakulchuk, Anne Sophie Daloz, Indra Øverland, Haakon Fossum Sagbakken, Karina Standal

Land–atmosphere interactions in sub-polar and alpine climates in the CORDEX Flagship Pilot Study Land Use and Climate Across Scales (LUCAS) models – Part 2: The role of changing vegetation

Priscilla A. Mooney, Diana Rechid, Edouard L. Davin, Eleni Katragkou, Nathalie de Noblet-Ducoudré, Marcus Breil, Rita M. Cardosa, Anne Sophie Daloz, Peter Hoffmann, Daniela Lima, R. Meier, Pedro M.M. Soares, Giannis Sofiadis, Susanna Strada, Gustav Strandberg, Merja Toelle, Marianne Tronstad Lund

Differentiated integration in EU climate policy

Jørgen Wettestad, Merethe Dotterud Leiren, Elin Lerum Boasson

What role do climate considerations play in consumption of red meat in Norway?

Arild Vatn, Marianne Aasen, John Thøgersen, Riley E. Dunlap, Dana R. Fisher, Ottar Hellevik, Paul C. Stern

 

Hva er CICERO Kommune?

I CICERO ønsker vi å utøve forskning som utgjør en reell forskjell på det lokale nivået. Vi har fokus på alle aspektene i prosessene i transformasjonen mot et lavutslippssamfunn. Vi kan bistå med kunnskap om prosesser (det vi kaller Kortreist Kvalitet) beregninger og virkemidler, kunnskap om energi/mat/bolig og kunnskap om klimafinans i kommunesektoren.