CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder

Norges ledende institutt for tverrfaglig klimaforskning

Nyheter

Fem råd for effektiv klimakommunikasjon

Basert på forskning på klimakommunikasjon og ekspertintervjuer, utkrystalliserer det seg fem læringspunkter for hva som skal til for å kommunisere overbevisende i klimasaken.​

CICERO på Arendalsuka 2018

Under Arendalsuka arrangerte CICERO en hel dag med arrangementer rettet inn mot lokale løsninger. Hva må til for omstilling, hvordan skal vi kommunisere hvor å nå målene våre, hvilke risikoer og hindringer møter vi? Alle innlegg ble strømmet - og er samlet på denne siden. 

Én av tre mener de har merket klimaendringene

Et stort flertall mener klimaendringene skjer, og en av tre mener de har erfart det personlig, viser en fersk undersøkelse fra forskningsprosjektet ACT, skriver NTB.

Der rare sommerværet

Årets knallsommer er over - men rekordværet gir også grunn til bekymring. Vi presenterer oppdaterte tall og fakta om årets rekorder, forklarer sammenhengen mellom klimaendringer og høye badetemperaturer og presenterer ny forskning om fremtidens somre.

Effektiv klimakommunikasjon -Trender og fakta 2018

Dersom vi skal klare å holde den globale oppvarmingen godt under 2°C og helst under 1,5°C slik Parisavtalen sier, så haster det å gjennomføre det grønne skriftet. Vi vet omtrentlig hva som må gjøres, og mye av politikken og teknologien som skal ta oss til lavutslippssamfunnet er på plass.

Les flere saker

Utvalgte publikasjoner

Estimation of resource-specific technological change

Taoyuan Wei, Yang Liu

Population-weighted exposure to PM 2.5 pollution in China: An integrated approach

Kristin Aunan, Qiao Ma, Marianne Tronstad Lund, Shuxiao Wang

Extreme heat-related mortality avoided under Paris Agreement goals

Daniel Mitchell, Clare Heaviside, Nathalie Schaller, Myles Allen, Kristie L. Ebi, Erich M. Fischer, Antonio Gasparrini, Luke Harrington, Viatcheslav Kharin, Hideo Shiogama, Jana Sillmann, Sebastian Sippel, Sotiris Vardoulakis

Climate sensitivity estimates - Sensitivity to radiative forcing time series and observational data

Ragnhild Bieltvedt Skeie, Terje K. Berntsen, Magne Aldrin, Marit Holden, Gunnar Myhre

A PDRMIP Multimodel study on the impacts of regional aerosol forcings on global and regional precipitation

L. Liu, Dilshad Shawki, Apostolos Voulgarakis, Matthew Kasoar, Bjørn Hallvard Samset, Gunnar Myhre, Piers M. Forster, Øivind Hodnebrog, Jana Sillmann, Siv Gundrosen Aalbergsjø, Olivier Boucher, Gregory S. Faluvegi, Trond Iversen, Alf Kirkevåg, Jean-François Lamarque, Dirk Jan Leo Oliviè, Thomas Benjamin Richardson, Drew Shindell, Toshihiko Takemura

 

Hva er CICERO Kommune?

I CICERO ønsker vi å utøve forskning som utgjør en reell forskjell på det lokale nivået. Vi har fokus på alle aspektene i prosessene i transformasjonen mot et lavutslippssamfunn. Vi kan bistå med kunnskap om prosesser (det vi kaller Kortreist Kvalitet) beregninger og virkemidler, kunnskap om energi/mat/bolig og kunnskap om klimafinans i kommunesektoren.