CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder

Norges ledende institutt for tverrfaglig klimaforskning

Nyheter

Ren luft redder liv

COVID-19 nedstengingen våren 2020 førte til at luftforurensning ble redusert raskt. Det har stor betydning for folkehelsen. Men det må gjøres på en bedre måte enn ved å stenge ned samfunnet.

CICERO skal forske på utviklingen av lokale energisamfunn i Norge

Som en del av et nytt EU-prosjekt skal CICERO forske på utviklingen av lokale energisamfunn i Norge og Europa. EU har pekt på lokale energisamfunn som viktige for å fremme utvikling av fornybar energi.

Lys i tunnelen for landbruket

Forutsigbare klimaforhold er avgjørende for norske bønders produksjon og avlinger. Hva har klimaendringene å si for landbruket i Norge – og hvordan tilpasser bøndene seg?

Ny studie om hvordan luftfarten påvirker klimaet

3,5 prosent av den totale menneskeskapte klimapåvirkningen kommer fra flytrafikk. Over halvparten av dette skyldes andre utslipp enn CO2, forteller en ny internasjonal studie.

Camillas favorittskyer

Camilla Weum Stjern forsker på effekten av atmosfæriske partikler på klima, og hvordan endringer i utslipp påvirker nedbøren. Og hun digger skyer. Her er hennes fem favoritter. 

Les flere saker

Utvalgte publikasjoner

The contribution of global aviation to anthropogenic climate forcing for 2000 to 2018

David S. Lee, David W. Fahey, Agnieszka Skowron, Myles R. Allen, Ulrike Burkhardt, Q Chen, Sarah J. Doherty, S. Freeman, Piers M. Forster, Jan S. Fuglestvedt, Andrew Gettelman, R.R. De Leòn, Ling L. Lim, Marianne Tronstad Lund, Richard J. Millar, Bethan Owen, Joyce E. Penner, G. Pitari, Michael J. Prather, Robert Sausen, Laura J. Wilcox

Policy styles, opportunity structures and proportionality: Comparing renewable electricity policies in the UK

Merethe Leiren, Tor Håkon Inderberg, Tim Rayner

Svalbard in transition: adaptation to cross-scale changes in Longyearbyen

Grete K. Hovelsrud, Bjørn Petter Kaltenborn, Julia Olsen

Engaging men and women in energy production in Norway and the United Kingdom: The significance of social practices and gender relations

Karina Standal, Marta Talevi, Hege Westskog

Sharing among neighbours in a Norwegian suburb

Hege Westskog, Tor Halfdan Aase, Karina Standal, Sølvi Tellefsen

 

Hva er CICERO Kommune?

I CICERO ønsker vi å utøve forskning som utgjør en reell forskjell på det lokale nivået. Vi har fokus på alle aspektene i prosessene i transformasjonen mot et lavutslippssamfunn. Vi kan bistå med kunnskap om prosesser (det vi kaller Kortreist Kvalitet) beregninger og virkemidler, kunnskap om energi/mat/bolig og kunnskap om klimafinans i kommunesektoren.