Global Weirding

Global Weirding er en interaktiv visualisering av den mest omfattende vitenskapelige rapporten om klimaendringer som noensinne er laget – den femte hovedrapporten til FNs klimapanel.

Prosjektfakta

Start og sluttdato
1.5.2014 - 31.1.2015 (prosjektet er avsluttet)
Finansiering
Nordisk ministerråd og Norges forskningsråd

Global Weirding forteller hva som kan skje hvis vi ikke foretar oss noe for å hindre klimaendringene, og hva som må til for å unngå de farligste konsekvensene av et endret klima. For å gjøre dette tok vi de mest sentrale byggesteinene fra hver delrapport til FNs klimapanel (WG1, WG2 og WG3) og fant ut hva slags grensesnitt vi kunne bygge med forskningsdataen. Visualiseringen er en klode og en tidslinje som brukeren kan sveipe gjennom for å se konsekvensene av klimaendringene fra i dag og frem til 2100. I tillegg vil du kunne se hvor mye temperaturen øker i de forskjellige fremtidsscenariene til FNs klimapanel, og utforske hvordan vi kan redusere klimagassutslippene.

Global Weirding er et nyskapende, digitalt kommunikasjonsprodukt som er enkelt og morsomt å sveipe gjennom, enten du har to minutter eller to timer til rådighet. Global Weirding er bygget slik at det fungerer på de aller fleste nyere digitale dingsene, fra datamaskiner til nettbrett og mobiltelefoner. Global Weirding ble spesielt laget med tanke på å deles på sosiale medier, spesielt Twitter og Facebook.