CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder

Telefon: +47 22 00 47 30 /

E-post: karstein.maseide@cicero.oslo.no

Kårstein Måseide er avdelingsdirektør for forskningsavdelingen som omfatter gruppene Klimasystemet, Konsekvenser og Globale utslipp.

Kårstein Måseide har tidligere jobbet ved Universitetet i Bergen som forskningskoordinator ved Senter for klima og energiomstilling (CET) fra 2017 til 2020, i Norad (Direktoratet for utviklingssamarbeid) sin seksjon for forskning, innovasjon og høyere utdanning fra 2012 til 2017, hvorav de siste to årene som seksjonsleder/underdirektør, og i Forskningsrådet som programkoordinator for global helse og vaksinasjonsforskning (GLOBVAC) fra 2006 til 2012.

Måseide er utdannet Sivilingeniør i biofysikk fra NTNU (tidligere Norges Tekniske Høgskole, NTH) og Dr. Philos. fra Universitetet i Oslo. Doktorgradsarbeidet omfattet studier av tumorfysiologi, og ble utført ved Avdeling for biofysikk, Institutt for Kreftforskning ved Radiumhospitalet. Han forsket videre på tumorfysiologi under et 4-årig postdoc-opphold ved Ontario Cancer Institute/Princess Margaret Hospital i Toronto, Kanada, og har også en mastergrad i "Control of Infectious Diseases" fra London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).