Hvordan forholde seg til natur- og klimarisiko - samtidig?
Klima- og naturrisiko står øverst på listen over hva som oppfattes som de største globale risikoene de neste ti årene, ifølge World Economic Forum’s Global Risks Report 2024. Hva slags informasjon, data og kunnskap trenger norske virksomheter for å håndtere og rapportere på klima- og naturrisko?
Om
Gjennomført: 14.8.2024
GRID-Arendal, Bakgård 2. et, Teaterplassen 3, Arendal
Cicero
Med nytt regelverk på bærekraftsområdet fra EU (EUs taksonomi, rapporteringsstandarder for bærekraft (ESRS), bærekraftsrapportering for foretak (CSRD), etc.) må stadig flere norske virksomheter fremover rapportere på klima, miljø og natur i henhold til disse kravene.
Mens næringslivet de siste årene i økende grad har måttet forholde seg til fysisk klimarisiko - hvordan konsekvensene av klimaendringer påvirker samfunn og natur – er ikke forståelsen av naturrisiko like stor. Men natur- og klimarisiko bør i større grad sees i sammenheng. Hva slags informasjon, data og kunnskap trenger norske virksomheter for å håndtere og rapportere på klima- og naturrisko? Hvordan kan forskere og virksomheter samarbeide bedre for å sikre økt kunnskap og forståelse for natur- og klimarisiko slik at virksomhetene kan få fortrinn i strategiske avgjørelser?
På dette arrangementet får du høre om klimarisiko fra Jana Sillmann (CICERO) og naturrisko fra David Barton (NINA). I panelsamtalen vil sentrale virksomheter og aktører som må forholde seg til det nye regelverket reflektere over utfordringer, behov og muligheter.
Medvirkende
- Jana Sillmann, professor, CICERO Senter for klimaforskning
- David Barton, seniorforsker, Norsk institutt for naturforskning (NINA)
- Thomas Røkås, rådgiver bærekraft, Eika Gruppen
- Kristine Falkgård, direktør bærekraft, Fremtind Forsikring
- Kristian Ruth, direktør bærekraft, Finans Norge
- Anne Therese Gullberg, partner og seniorrådgiver, Kruse Larsen
- Kristin Thorsrud Teien, avdelingsdirektør, CICERO Senter for klimaforskning