Verdens matproduksjon står for en betydelig del av klodens klimagassutslipp. Vår appetitt på kjøtt fører til store utslipp av metan fra drøvtyggere som storfe og sau, og arealendring fra skog og våtmark til beite eller dyrket mark fører til avskoging og mindre opptak av CO2. Samtidig må en stadig økende befolkning ha mat på bordet. Hvis vi skal klare å begrense global oppvarming til under to grader må utslippene i alle sektorer bort, også i landbruket. Hvordan skal vi klare det?
SIS Klimat er en Strategisk Instituttsatsning fra CICERO. Dette er ikke ordinære forskningsprogrammer, men tematisk innrettet forskning som skal bidra til oppbygging av strategisk kompetanse og forvaltningsrelevant forskning. En strategisk instituttsatsing har som regel en varighet på 3-4 år. Målet er at satsningen skal bidra til at miljøinstituttene utvikler langsiktig kompetanse på forskningsfelt av spesiell interesse for miljø- og samferdselssektoren, og som ikke lar seg realisere gjennom andre virkemidler.