CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder
CICERO shades of green er nå et datterselskap til cicero. selskaper tilbyr forskningsbaserte vurderinger av grønne obligasjoner for finanssektoren.

CICERO shades of green er nå et datterselskap til cicero. selskaper tilbyr forskningsbaserte vurderinger av grønne obligasjoner for finanssektoren.

Ny internasjonal pris til CICERO Shades of Green

Nyheter - Nytt fra CICERO

Publisert 02.04.2019

For tredje år på rad anerkjenner investorer CICERO Shades of Greens arbeid med grønne obligasjoner.

Prisen deles ut av Environmental Finance, et internasjonalt magasin for grønn finans og bærekraftige investeringer. Juryen, bestående av 24 av verdens største grønne, sosiale og bærekraftige obligasjonsinvestorer, har kåret CICERO Shades of Green til beste tilbyder av uavhengige vurderinger av grønne obligasjoner. Grønne obligasjoner er lån som øremerkes miljø- og klimavennlige prosjekter.

― Vi er stolte over at aktører i markedet anerkjenner oss for vårt arbeid med grønne obligasjoner. Vi ønsker å fortsette å bidra til økt åpenhet om klimarisiko og kunnskap om hva som er grønt og bærekraftig, sier Harald Francke Lund, administrerende direktør for CICERO Shades of Green.

En av dommerne uttalte at CICERO Shades of Green gir "de mest troverdige" vurderingene av grønne obligasjoner (Second Opinions), ifølge Environmental Finance. En annen dommer uttalte at selskapet skiller seg ut som en tilbyder av avhengige vurderinger med "høy kvalitet, forskningsbasert tilnærming og veldig informative" vurderinger. 

 

Andre pris på kort tid

Dette er den andre internasjonale prisen CICERO Shades of Green mottar i år. I London 5. mars mottok CICERO Shades of Green prisen Green Bond Pioneer Award for sine uavhengige vurderinger av grønne obligasjoner for finanssektoren. Gjennom sin anerkjente metodikk Shades of Green, som med utgangspunkt i klimaforskning vurderer grønne obligasjonsrammeverk på en skala fra mørkegrønn til lysegrønn, bidrar CICERO til økt forståelse av klimarisiko blant investorer. 

Grønt og sosialt i sammenheng

CICERO har vurdert rammeverk for grønne obligasjoner i ti år, men i 2018 vurderte forskerne for første gang en bærekraftsobligasjon sammen med samarbeidspartneren og tankesmien International Institute for Sustainable Development (IISD). Bærekraftobligasjoner er øremerket finansiering av grønne og sosiale prosjekter

― Vi mener det er viktig å se på både grønne og sosiale aspekter i prosjektene for å gi en helhetlig vurdering av obligasjonene og hvordan de forholder seg til FNs bærekraftsmål. Det gjorde vi da vi vurderte bærekraftsobligasjonene til den kinesiske utviklingsbanken Agriculture Development Bank of China, sier Christa Clapp, partner i CICERO Shades of Green og forskningsleder for klimafinans ved CICERO Senter for klimaforskning.

CICERO har de siste årene også fått andre priser for sitt arbeid med grønne obligasjoner. For å tilpasse seg et voksende marked for grønne obligasjoner, etablerte CICERO i desember 2018 datterselskapet CICERO Shades of Green AS, som nå viderefører arbeidet med grønne vurderinger for finanssektoren.

Les mer om CICERO Shades of Green på cicero.green