CICERO - Senter for klimaforskning
EN
Meny
Forskningsområder

CICEROs arbeid med grønne obligasjoner mottar pris

Nyheter - Nytt fra CICERO

Publisert 11.04.2017

CICERO mottar pris som beste tilbyder av uavhengige vurderinger av grønne obligasjoner. Dette er den andre anerkjennelen CICERO mottar fra finansmiljøet i løpet av bare en måned.

11. april ble CICERO kåret til "Best external Review Provider" under Environmental Finance Green Bond Awards 2017.

Dommerpanelet som stod bak nominasjonen består av noen av de største investorene innenfor grønne obligasjoner. CICERO vitenskapelige tilnærming var en viktig grunn for at CICERO stakk av med seieren.

- Vi er stolte over at en liten forskningsinstitusjon i Norge anerkjenes globale investorer, sier Christa Clapp, leder for CICERO Klimafinans.

- Prisen er en anerkjennelse av vår metode, som tilpasser eksisterende klimaforskning til investorenes behov, med den hensikt å øke ambisjonsnivået for klimavennlige investeringer i finansmiljøet, sier Clapp.

CICERO har tilbydd forskningsbaserte uavhengige vurderinger siden markedet for grønne obligasjoner oppstod i 2008. Grønne obligasjoner er obligasjoner som øremerker fortjenester fra klimavennlige investeringer.

Vi graderer våre vurderinger i "Shades of green": lysegrønt, middels grønt og mørkegrønt, og viser på en enkel måte for investorene hvilke investeringer som vurderes som mest klimavennlige fram mot 2050.

I mars mottok CICERO enda en pris, for å være den største leverandør av 2nd opinions i 2016.